Geriausiai saugoma gamtos paslaptis: kaip hidrolatai gali sustiprinti jūsų grožio rutiną

Hidrolatai, taip pat žinomi kaip hidrozoliai arba gėlių vandenys, yra natūralus šalutinis distiliavimo proceso produktas, naudojamas eteriniams aliejams gaminti.
Eteriniai aliejai gaminami renkant augalinę medžiagą, kurioje gausu aliejaus, o hidrolatai – surenkant vandenį, likusį po distiliavimo.
Nepaisant to, kad hidrolatai yra antrinis produktas, jie turi daug naudos ir naudojimo būdų, ypač odos priežiūros ir grožio srityje.
Šiame straipsnyje apžvelgsime hidrolatų kūrimo procesą, jų panaudojimo naudą odos priežiūrai ir supažindinsime jus, kaip išsirinkti kokybiškus hidrolatus.

Hidrolatų istorija

Sunku tiksliai nustatyti hidrolatų atsiradimo istoriją, nes distiliavimas garais eteriniams aliejams išgauti ir hidrolatams gaminti buvo praktikuojamas tūkstanmečiais.
Eterinių aliejų ir kitų augalinės kilmės priemonių naudojimas gali būti siejamas su senovės civilizacijomis, tokiomis kaip egiptiečiai, graikai ir romėnai.
Šios civilizacijos naudojo augalus ir augalinės kilmės priemones įvairiems tikslams, įskaitant odos priežiūrą, medicininę ir religinę. Tai tik žinomi įrašai. Daugelis civilizacijų, kurios nepriėmė literatūrinių įrašų, užuot pasirinkusios sakytinės išminties perdavimą, naudojo žolininkystę ir laukines žoleles visuose kasdieninio gyvenimo aspektuose.
Pirmą kartą distiliavimo garais procesą aprašė graikų filosofas ir mokslininkas Aristotelis IV amžiuje prieš Kristų. Tačiau tik VIII amžiuje persų chemikas Muhammad ibn Zakariya al-Razi sukūrė praktiškesnį distiliavimo garais metodą.
Nuo tada eterinių aliejų ir hidrolatų naudojimas toliau vystėsi ir populiarėjo. Šiandien jie naudojami įvairiuose gaminiuose, įskaitant odos priežiūros priemones, natūralius kvepalus ir natūralias priemones.
levandų hidrolatas

Kaip gaminami hidrolatai?

Hidrolatai gaminami distiliuojant garais, kuris naudojamas eteriniams aliejams išgauti iš augalų. Tam tikra prasme hidrolatus būtų galima pavadinti eterinio aliejaus gamybos proceso antriniu produktu.
Distiliavimas garais apima vandens kaitinimą, kad susidarytų garas, kuris vėliau praleidžiamas per talpyklą, užpildytą augalinėmis medžiagomis.
Dėl garų augalo eteriniai aliejai išgaruoja, o vėliau jie surenkami ir atšaldomi, todėl susidaro ir eterinis aliejus, ir hidrolatas.
Hidrolatams gaminti naudojama augalinė medžiaga gali būti bet kuri augalo dalis, įskaitant žiedus, lapus, stiebus, šaknis ir net žievę. Skirtingi augalai sukuria skirtingų savybių ir naudos turinčius hidrolatus, todėl nesunku rasti hidrolatą, atitinkantį jūsų konkrečius poreikius.
Kai matai, kiek augalinės medžiagos patenka į gamybos procesą ir kiek mažai išeina eterinio aliejaus, pradedi suprasti, kodėl eterinis aliejus toks brangus.

agne Klein gamina veido kremą naudojant eterinius aliejus

Hidrolatų naudojimo jūsų odos priežiūros ir grožio rutinoje privalumai

Hidrolatai yra švelnūs ir maitinantys, todėl tinka visų tipų odai, įskaitant jautrią. Tačiau visada išbandykite bet kokį hidrolatą ant nedidelio odos ploto,nes hidrolatų sudėtyje yra eterinio aliejaus. 
Hidrolatu galite patepti jautrias vietas, prie ausų ir pastebėti ar nevyksta alergine reakcija.
Hidrolatai gali būti naudojami atskirai arba maišomi su kitais odos priežiūros produktais, siekiant padidinti jų veiksmingumą. 

Kai kurie hidrolatų naudojimo odos priežiūros rutinoje privalumai:

Drėkinimas: Hidrolatai sudaryti iš mažų molekulių, kurios gali lengvai prasiskverbti į odą, todėl jos efektyviai drėkina odą ir apsaugo nuo drėgmės praradimo.
Švelnus valymas: Hidrolatai gali būti naudojami kaip švelnus valiklis, kuris pašalina nešvarumus ir makiažą.
Raminantis: Daugelis hidrolatų, tokių kaip ramunėlės ir levandos, turi natūralių priešuždegiminių savybių, kurios gali nuraminti paraudimą ir sudirginimą.
Balansavimas: Hidrolatai gali padėti subalansuoti odos pH, kuris yra svarbus sveikai odai palaikyti.
Senėjimą stabdantis: kai kurie hidrolatai, pavyzdžiui, rožių vanduo, turi antioksidantų, kurie gali padėti apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų, kurie gali sukelti senėjimo požymius. Bet rožių hidrolatas gali dirginti sausą, linkusią į paraudimus veido odą. 

Be odos priežiūros savybių, hidrolatai taip pat gali būti naudojami plaukų priežiūrai.

"Avokadas" - kietasis šampūnas sausiems plaukams

 Jie gali būti naudojami kaip natūralus kondicionierius, padedantis drėkinti ir maitinti plaukus ir galvos odą. Hidrolatai taip pat gali būti naudojami plaukams gaivinti ir suteikti blizgesio. 

Kaip galime panaudoti hidrolatus?

Hidrolatai yra universalus bet kokios odos priežiūros ir grožio rutinos priedas. 
Štai keletas praktinių pavyzdžių, kaip hidrolatus gali panaudoti visi šeimos nariai: 

Moterys:

Papurkškite šiek tiek rožių vandens hidrolato ant veido kaip toniką, kad subalansuotumėte odos pH.
Naudokite hidrolatą kaip natūralų makiažo fiksavimo purškiklį, kuris padės jūsų makiažui išlikti vietoje ir suteikti odai rasotos spalvos.

Vyrai:

Užpurkškite pipirmėčių hidrolato ant veido kaip gaivų priemonę po skutimosi.
Naudokite hidrolatą kaip natūralų plaukų formavimo produktą, kad suteiktumėte šukuosenai blizgesio. 

Vaikai:

Naudokite hidrolatą kaip natūralų rankų dezinfekavimo priemonę. Daugelis hidrolatų, tokių kaip levandos ir arbatmedis, turi antimikrobinių savybių, kurios gali padėti sunaikinti mikrobus.
 
Ramunėnėlių ir medetkų hidrolatą galite užpurkšti ant paraudusios odos. Ypač tinka keičiant sauskelnes. 
Naudokite hidrolatą kaip natūralų purškiklį nuo vabzdžių. Citrinų ir citrinžolių hidrolatai gali padėti natūraliai atbaidyti vabzdžius.

Visa šeima:

Naudokite hidrolatą kaip natūralų oro gaiviklį. 
Papurškite šiek tiek hidrolato, pavyzdžiui, citrinos ar pipirmėtės, į orą, kad atgaivintumėte ir pašalintumėte nemalonų patalpų kvapą.
Hidrolatą atskiedus su distiliuotu vandeniu, lyginkite savo skalbinius. 
Iškeiskite veido toniką į hidrolatą. 
Nuoširdžiai tikiu, kad radę savo odos tipui tinkamą hidrolatą niekada nesigailėsite, kad komercinį, sintetinį toniką pakeitėte į natūralią gamtos priemonę.
puiki dovana vyrams

Ar hidrolatai gali padėti esant spuogams ir riebiai odai?

Žmonėms, kurių oda yra riebi arba linkusi į spuogus, aš jaučiu jūsų skausmą. Aš taip pat turiu mišrią odą, kuri linksta į riebumą, priklausomai nuo mano mitybos, streso, aplinkos ir pan.
Štai keletas būdų, kaip hidrolatai gali padėti sumažinti riebalų perteklių ir pagerinti į spuogus linkusios odos išvaizdą:
Kaip veido valiklis: Hidrolatas gali būti naudojamas kaip švelnus valiklis, skirtas pašalinti nešvarumus, riebalus ir makiažą. 
Keletas gerų variantų riebiai ar į spuogus linkusiai odai yra levandų, pušų ir dirvinių našlaičių. 
Kaip tonikas: po valymo galite naudoti hidrolatą kaip toniką, kuris padės subalansuoti odos pH ir reguliuoti riebalų išsiskirimą.
Šis žingsnis ypač svarbus žmonėms, turintiems riebią ar į spuogus linkusią odą, nes gali padėti išvengti odos išbėrimų ir sumažinti porų atsiradimą.
Kaip veido dulksna: visą dieną galite naudoti hidrolatą kaip veido dulksną, kad atgaivintumėte odą. 
Klein's Organic rankų darbo 100% natūralūs hidrolatai

Populiariausi hidrolatai

Remiantis Klein's Organic atliktais tyrimais, kai kurie iš populiariausių hidrolatų šiandien yra šie:

Erškėtrožių:

Jis dažnai naudojamas kaip tonikas arba veido dulksna ir turi malonų, su niekuo nesupainiojamą laukinių rožių kvapą.

Levandos: Levandų hidrolatas yra žinomas dėl savo raminamųjų ir atpalaiduojančių savybių ir dažnai naudojamas miegui ir atsipalaidavimui. 

Ramunėlės:

Ramunėlių hidrolatas yra švelnus ir raminantis, todėl tinka visų tipų odai, įskaitant jautrią. 

Melisa:

Šis hidrolatas turi gaivų kvapą. Melisas tinka riebiai veido odai. Mažina riebalų perteklių. 

Kaip išsirinkti aukštos kokybės hidrolatus

Renkantis hidrolatus svarbu rinktis tokius, kurie būtų pagaminti iš kokybiškų augalų. 
Turėtumėte ieškoti sertifikuoto ekologiško ženklelio arba šiek tiek ištirti prekės ženklą, kurį svarstote.
Daugelis mažesnių prekių ženklų, kurie dažnai siūlo aukščiausios kokybės hidrolatus, negali sau leisti didelių išlaidų, susijusių su ekologišku sertifikavimu. Tačiau šie prekių ženklai vis dar gali naudoti ekologiškus metodus ir procesus. 
Jei pasirinkote įsigyti hidrolatą pagamintą Lietuvoje, geriau rinkitės to gamintojo, kurie patys augina žaliavą.
 
Bet neatmeskite ir tos galimybės, kad mūsų gamintojai žaliavą gali rinkti miškuose, bei pievuose. 

Ar turėčiau pirkti ekologiškus hidrolatus?

Ekolokiški hidrolatai gaminami iš augalų, kurie auginami nenaudojant sintetinių pesticidų ir trąšų. Šie hidrolatai laikomi kokybiškesniais, nes gaminami iš augalų, kurie nebuvo veikiami potencialiai kenksmingų cheminių medžiagų.
Kita vertus, hidrolatuose, pagamintuose iš pasėlių, kurie yra purškiami arba auginami šalia plotų, kurie gali būti purškiami, gali turėti šių cheminių medžiagų pėdsakų.
Šie hidratai gali būti mažiau gryni ir gali būti ne tokie veiksmingi ar saugūs naudoti.
Tai, kad hidrolatas nėra pažymėtas kaip ekologiškas, nereiškia, kad jis nėra aukščiausios kokybės.
Pasikliaukite savo nuomone ir informacijos ieškokite tiekėjų svetainėje. Pasitarkite su tiekėjais, kaip ir kur jie gamina hidrolatus.
Skaidrius ir atvirus procesus turintys gamintojai nepabijos pasakoti ir parodyti, kaip gamina savo hidrolatus.
Apibendrinant galima pasakyti, kad hidrolatai yra natūralus ir veiksmingas, bet kokios odos priežiūros produktas.
Jie siūlo daugybę privalumų, įskaitant drėkinimą, švelnų valymą, raminančias ir senėjimą stabdančias savybes.
Jei norite gauti daugiau informacijos apie hidrolatus ir kitus natūralius produktus.
Apsvarstyti galimybę užsiregistruoti mūsų adresų sąraše, kuriame atsiųsime jums naujausius ir įdomius straipsnius, kuriuos galėsite skaityti laisvalaikiu.
Taip pat informuosime apie specialias akcijas ir konkursus, kurie pasiekiami tik per mūsų adresų sąrašą.

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Clean your home without harsh chemicals